Home > Projecten > BESIX Nederland > Hoogtebegrenzer CS Utrecht

BESIX Nederland: Hoogtebegrenzer CS Utrecht

Hoog Catharijne is gelegen in het centrum van Utrecht, Het winkelcentrum is tevens een overdekte looproute over het CS-station Utrecht. Bouwbedrijf Besix is momenteel bezig met een grootscheepse verbouwing van het winkelcentrum en stationsgebied in Utrecht ( OVT UTRECHT ).

Om te voorkomen dat vrachtwagens tegen de tijdelijke traverse aanrijden hebben wij van bouwbedrijf Besix op 19-8 opdracht gekregen om een hoogte begrenzer over de busbaan, op het stationsplein Utrecht CS te plaatsen.  

In de nacht van vrijdag 2 september op zaterdag 3 september heeft Via van Dalen, in de busvrije uren op het CS Utrecht de hoogte begrenzer tussen 01.30 – 05.30 uur geplaatst.

De constructie van de hoogte begrenzer is uitgevoerd in een koker profiel van 300 x 300 x 10 ( staander en ligger ). De fundatie onder aan de staanders is uitgevoerd als een horizontale stalen plaat die aan de staander vast wordt gelast, 1000 x 1000 x12 mm, met 4 schets / hoekplaten per staander van 400 x 500 x8 mm.  De staander steekt door de fundatieplaat heen. Het geheel is na laswerk  gestraald en middels “natlak “wit gecoat. De bovenligger wordt uit een stuk geproduceerd en met platen en bouten gekoppeld aan de staander.  Onder aan de ligger worden 4 ogen gelast, aan deze ogen wordt een schrikhekplank L =6000 mm gemonteerd.

De constructie heeft een overspanning van11,20 meterHOH.

De staanders zijn uitgegraven op het trottoir van de bushalte en op de middengeleider van de taxi standplaats.