Beheer en onderhoud

Verkeersborden spelen een belangrijke rol bij de verkeersveiligheid, het draagt ook bij aan een kwalitatieve uitstraling van uw gemeente. Daarom is onderhoud aan het bestaande verkeersbordenareaal ontzettend belangrijk.

Om objecten in uw gemeente zo lang mogelijk in stand te houden, is dagelijks onderhoud nodig. Hiermee bedoelen we het schoonmaken, schilderen en repareren van de verschillende objecten.

Voor meerdere gemeenten zijn onze monteurs dagelijks werkzaam met het onderhouden van verkeersborden, straatnaamborden, verkeersgeleidingsmaterialen en preventief onderhoud. Dit laatste houdt o.a. in dat aanrijgevoelige borden waar mogelijk verplaatst worden, borden op lichtmasten geplaatst worden waardoor een paal wordt uitgespaard en niet meer hoeft te worden onderhouden.

Het dagelijks onderhoud voeren we uit als gevolg van inspecties, van klachten en schademeldingen.

Ook wordt na de vuurwerkperiode een extra onderhoudsronde uitgevoerd.

Bij de verkeersborden die vervangen moeten worden als gevolg van vuurwerkschade, wordt bij het nieuwe bord meteen een antivuurwerkprofiel gemonteerd. Dit profiel voorkomt ingooi vuurwerkschade, dit maakt het verkeersbord ook meteen steviger. Hierdoor is ombuigen onmogelijk en zijn andere vormen van vandalismeschade met 80% gereduceerd.

Share This