1K Wegenverf

Dit verftype wordt vaak gebruikt voor de markering van parkeergarages. Het heeft een zeer goede hechting op ondergronden zoals asfalt, beton. Opruwen van een betonondergrond is aangeraden voor een goede hechting. Voor antislip/nachtzichtbaarheid kan nagestrooid worden met glasparels. Wegenverf is een hoogwaardig Kiwa gecertificeerd markeringsmateriaal en kan gebruikt worden voor het markeren en hermarkeren van wegen, parkeerterreinen, opslagloodsen.

De traditionele wegenverf is een oplosmiddel houdende verf die snel droogt om het verkeer zo kort mogelijk te verstoren. Ook onze wegenverf voldoet aan de eisen gesteld door Kiwa.

In tegenstelling tot alle andere verf en lakken dient wegenverf enkel en alleen functioneel te zijn en heeft het geen eigenschappen om de ondergrond te beschermen. De verf moet uitsluitend zorgen voor een goede zichtbaarheid voor het verkeer vooral in het donker. Daarom zijn de functionele eisen zoals reflectie, witheid, stroefheid, hechting, slijtvastheid en weersbestendigheid zeer belangrijk. Een evenwichtige balans tussen dagzichtbaarheid, nachtzichtbaarheid en slijtvastheid is zeer belangrijk.

Wegenverven zijn opgebouwd uit bindmiddel, pigment, vulstof en oplosmiddelen en worden op de wegen gespoten. Wegenverf wordt meestal aangebracht in de standaardkleur wit. Maar wegenverf is voor speciale doeleinden ook verkrijgbaar in de kleuren geel, blauw, rood of een andere Ral kleur.

De wegenverf wordt aangebracht met een airless-machine.

De voordelen van Airless:

  • Strakke lijnen met een gelijkmatige laagdikte
  • Zeer smalle lijnen tot hele brede lijnen (5-50cm)
  • Gemakkelijk van kleur te wisselen want rechtstreeks verfaanvoer uit de verfemmer
  • Minder spuitnevel = minder schadelijk
  • Eenvoudige en vlugge reiniging met een minimum aan verdunningsmiddel

 

Water gedragen wegenverf

Water gedragen wegenverf wordt steeds vaker gebruikt. Deze is zeer geschikt voor verwerking in bedrijfshallen of parkeergarages (afgesloten ruimtes) waar het niet meer toegestaan is om met oplosmiddel houdende verf te werken.

De ontwikkeling van dit product heeft de laatste tijd veel winst geboekt op het gebied van droogtijd en slijtvastheid.

Share This