Koudplast

Koudplastmarkeringen worden steeds vaker toegepast op de Nederlandse wegen. Enerzijds omdat koudplast een geweldige slijtvastheid heeft en daardoor een lange levensduur, anderzijds omdat het op bijna alle ondergronden uitstekend hecht. Door zijn goede hechting is koudplast een product dat voor vele doeleinden geschikt is. Voor zowel markeren als snelle droging, binnen 30 minuten vrij voor verkeer.

Langdurig bestand tegen hoge verkeersintensiteit. In diverse RAL-kleuren. Ook geschikt voor geprofileerde markeringen die ’s nachts bij regen beter zichtbaar zijn. Koudplast is een koud hardend 2 of 3-componenten materiaal voor het aanbrengen van een dikke laagdikte tot ca 3mm. Het materiaal is vrij van zware materialen en geclassificeerd als niet giftig. Het materiaal is bestand tegen zeer zware verkeersbelasting.

In 2-componenten vorm kan het worden aangebracht met een spatel of met een (hand)slof, zeer geschikt voor figuraties in drukke steden. Het materiaal geleverd in 3-componenten kan met speciale apparatuur gespoten worden om grotere vlakken te voorzien van een markering. Dit is zeker geschikt voor het maken van rode fietspaden of andere gekleurde vlakken.

2-componenten materialen bestaan uit een basismateriaal en een verharder (30 minuten). Het is een oplosmiddelvrij product en milieuvriendelijk. Door ingemengde glasparels heeft het 2-3 mm dikke materiaal een goede reflectie. De duurzaamheid bedraagt ca. 10 jaar, afhankelijk van de verkeersintensiteit.

Koudplast is een koud hardend 2-componenten materiaal voor het aanbrengen van een dikke laagdikte tot ca 3mm. Het materiaal is vrij van zware materialen en geclassificeerd als niet giftig. Het materiaal is bestand tegen zeer zware verkeersbelasting.

Koudplast is een duurzaam materiaal met een levensduur van minimaal 7 jaar. Het heeft tevens de eigenschap dat, in vergelijking met thermoplast, het resultaat zeer strak en net is. In 2-componenten vorm kan het worden aangebracht met een spatel of met een (hand)slof zeer geschikt voor figuraties in drukke steden. Dit materiaal wordt veelal toegepast op bedrijfsterreinen waar veel zwaar verkeer aanwezig is. Tevens wordt dit materiaal door de duurzaamheid ook toegepast in parkeergarages.

Demarkeren

Een geringe laagdikte samen met een goede hechting vormen de basis voor een uitstekend demarkeringsmateriaal. Door het wijzigen van verkeersstromen of aanpassen van weginrichtingen is de bestaande markering nogal eens overbodig. Het verwijderen van een markering middels grit- of waterstralen biedt dan een oplossing.

Helaas geeft deze methode in veel gevallen een aanzienlijke schade aan de deklaag van het asfalt. Om dit te voorkomen kiezen steeds meer wegbeheerders voor de oplossing van demarkeren. Door de bestaande markering van een zwart-grijze koudplastlaag te voorzien blijft het wegdek onbeschadigd en draagt het bij aan een duurzame oplossing.

Share This